top of page

LA MORRA

Un dels jocs més antics del món

Amb motiu de la celebració del XXII campionat provincial de morra de Terol i II Morramundo durant el 2015, l'organització crea una publicació que es lliura als participants del campionat.

 

En ella s'inclouen dades històriques del joc i una radiografia de la seva pràctica tant en el territori aragonès com a la resta de regions. Així mateix inclou diversos articles escrits per jugadors locals, una mostra de la morra en altres zones de la Mediterrània i el quadre de campions de tots els campionats provincials.

LA MOURRA BELLA

Història i històries d’un joc prohibit

 

 

La Morra és potser el joc més antic de la humanitat. La fita més antiga que testimonia el joc de la morra és una pintura funerària egípcia de més de dos mil anys a.C. Aquest joc de dits que barreja casualitat i estratègia ha travessat civilitzacions i èpoques. Esclata de manera sonora al carrer i a les places, però sap ser "hush", en silenci davant de la llar de foc. És visible per l’entusiasta i invisible per al novell que no escolta res. Al seu torn invasiu, sorollós, desaparegut, renovat, però tan entranyable. Tots aquests classificadors podrien descriure aquest joc ancestral. Alguns, a més, no dubten a afirmar que el joc de la morra serà una gangrena que et brilla i que mai deixa de devorar-te. Com resistir llavors el plaer d’aquesta quimera?

Autor: Pascal Colletta

Editor: Hivernacle

Publicació: 28 d’agost de 2006

Format: 16 × 24 cm / 130 pàgines

Preu: 15 €

TTC ISBN: 978-2-8641045-6-8

QUINA MORRA!

El joc d’estratègia per als nous pirates

Quina morra! és un llibre que ens descobreix la morra, un joc mil·lenari de tradició mediterrània que recentment ha estat recuperat amb força a les Terres de l’Ebre de la mà de l’associació Morràpita, que amb veritable entusiasme es dedica a difondre’l a través de diverses activitats, des de campionats a tallers a les escoles.

Amb pròleg del reconegut folklorista Amadeu Carbó, Quina Morra! explica els orígens del joc, la seva història i la recuperació actual. I com no, dóna totes les claus per jugar-hi. A més a més, a través de cinc relats plens d’imaginació del jove escriptor rapitenc David G. Caballero i dibuixos de Ferro, el lector podrà reviure on, qui i com es jugava a la morra en diferents èpoques del passat.

Autor: Rafa Balagué i David G. Caballero. Il·lustracions de Ferro
Data de publicació: desembre 2017
Format: 14 x 21cm
Pàgines: 80 pàgs.
Distribució: Societat General Espanyola de Llibreria
ISBN: 978-84-944473-5-8
Preu: 7 euros
Punts de venda: Llibreries

EL JOC DE LA MORRA:

Joc tradicional cors.

Títol U ghjocu di Morra: jeu traditionnel Corse

Autor Alexandre Casamarte

Editor Colonna édition, 2018

ISBN 2369840951, 9782369840954

LA MOURRA

 Plus qu´un jeu, un des piliers de notre culture.

Les mans com fulles de ganivets, semblen cels estrellats, crits com a urls a la nit. Els homes juguen a la morra ... Tanmateix, què és la morra? Un entreteniment senzill, un joc de bars, una tradició oblidada? L’autor ens explica una història: la d’una pràctica pluriennal. Una passió una vegada prohibida que ha conegut un autèntic renaixement, una revolució des de finals dels anys 90, fins al punt que la morra s’ha convertit en un element d’identitat que arrelà a cadascun dels seus professionals en una cultura oberta al món. Per això, la morra, més que un joc, és un pilar de la nostra cultura ... per ser descobert.

Textos de Pascal Colletta

Edicions de memòries mil·lenàries

Format: 22 x 22 cm amb solapes

Preu: 19 € TTC / 128 pàgines

Llibre de colors

ISBN 978-2-919056-77-4

bottom of page